Fysik

En lille opgave (HJÆLP) !

30. august 2009 af melsu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej Alle sammen !

Er der nogen der kan hjælpe mig med en opgave, ; den lyder sådan ;

En bil kører ind i en massiv mur med 40km/t. Bilens hastighed svarer til at den falder lodret ned fra en bestemt højde. Beregn denne højde?

Beregn højden ved andre hastigheder.

Betyder en forøget hastighed på 10km/t noget (ved høje og lave hastigheder)?

Kommenter resultatet..

Er i søde at løse den for mig ? skal nemlig afl. den om et par timer :D:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af mathon

omregn fra km/t til m/s, som er en SI-enhed

h = (½v2)/g                                    hvor g er tyngdeaccelerationen

og

h2/h1 = (v2/v1)

Δh/ho = (Δv/vo)2


Svar #2
30. august 2009 af melsu (Slettet)

efter jeg har omregnet til m/s skal jeg sætte det ind i formlen , så har jeg højden ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2009 af mathon

Ja


Svar #4
30. august 2009 af melsu (Slettet)

okay tak ..

h2/h1 = (v2/v1)2

Δh/ho = (Δv/vo)2

Hvad skal jeg bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2009 af mathon

fejlretning af sidste formel i #1:

Δh/h1 = (v2-v12)/v12 = ((Δv/v1+1)2 -1


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2009 af mathon

og dermed

Δh = [((Δv/v1+1)2 -1]*h1

når Δv er lille i forhold til til v1 er Δh beskeden i forhold til h1 (men h1 i forvejen stor)

når Δv er stor i forhold til til v1 er Δh stor i forhold til h1 (og h1 beskeden)


 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2009 af mathon

for at forebygge misforståelse

((Δv/v +  1)2 - 1


Skriv et svar til: En lille opgave (HJÆLP) !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.