Fysik

FysikABbogen opgave 6.5.2

01. september 2009 af SYCL (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er kommet i problem med nogle opagaver

6.5.2

En person på 55 kg hopper på en trampolin. Trampolinen fungerer som en fjeder med fjederkonstanten k. Når personen stiller sig op på trampolinen bliver dugen sænket 6,5 cm

a) Beregn trampolinens fjederkonstanten.

Den har jeg fundet k=8309,23 kg/s^2

Nu begynder personen at springe i trampolinen. Efter adskillige spring når han op i en højde på 1 m over strakte dug.

b) Hvor meget bliver dugen sænket, når personen lander på den?

Tak!

 Fra Stv


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af Jerslev

#0: Brug energibevarelse.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
01. september 2009 af SYCL (Slettet)

E_kin = E_pot  =>  ½ m v^2 = m g h

hvor:

v=lyset hastighed

h= 1m

g=9,82N/kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2009 af Jerslev

#2: Lysets hastighed? Mon dog. Det er ikke relativitetsteori det her. :D

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
01. september 2009 af SYCL (Slettet)

undskyld tænkte på noget andet.

Jeg er gået videre med fysik opgave, efter som jeg har problemer med denne opgave


Svar #5
01. september 2009 af SYCL (Slettet)

men, jeg ved stadig ikke hvordan man beregner det. formeli #2 beregner kun hastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2009 af Jerslev

#5: Trampolinens fjedereffekt skal fjerne al den kinetiske energi fra hopperen.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #7
01. september 2009 af SYCL (Slettet)

hvad er fjedereffekten?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2009 af Jerslev

#7: Trampolinen fungerer som en fjeder med fjederkonstanten k.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #9
01. september 2009 af SYCL (Slettet)

ja, den er 8309,23 kg/s^2


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. september 2009 af Jerslev

#9: Ja, og den kinetiske energi, som hopperen har, når han kommer ned fra hoppet, skal fjernes af fjederkraften henover den afstand, som opgaven spørger efter.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #11
01. september 2009 af SYCL (Slettet)

E_kin = 1/2*m*v^2

men jeg kender ikke hastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. september 2009 af Jerslev

#11: Den kan beregnes ud fra energibevarelse.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #13
01. september 2009 af SYCL (Slettet)

kan det være rigtig at hastigheden er 12,19m/s


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. september 2009 af Jerslev

#13: Det skal jeg ikke kunne sige. :P Jeg har ikke regnet på det.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #15
01. september 2009 af SYCL (Slettet)

0,5*55kg*v^2=0,5*8309,23kg/s^2*(1m)^2


Brugbart svar (1)

Svar #16
19. april 2016 af Emmafriis (Slettet)

Hvordan har du fundet fjederkonstanten i a?


Skriv et svar til: FysikABbogen opgave 6.5.2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.