Matematik

diff. afledede funktion....

01. september 2009 af Yow! (Slettet)

differentialkvotienten for

f(x) = 3x2 - 6

f'(x) =.......

hvad bliver det til????


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2009 af mathon

(k*xn)' = k*n*xn-1


Svar #2
01. september 2009 af Yow! (Slettet)

dvs. 6.... men så giver det ikke mening :(


Svar #3
01. september 2009 af Yow! (Slettet)

find tangentligningen, når

f(x) = 3x3 - 6          P(2,18)

f(2) = 18

f'(x) = 6

y = 6(x-2) + 18        =         y = 6x + 6

passer det????


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2009 af mathon

#3

f '(x) = 3*3*x3-1 = 9x2

f '(2) =9*22 = 36

tangentligning:
y - 18 = 36(x-2)

y = 36x - 72 + 18

y = 36x - 54


Svar #5
01. september 2009 af Yow! (Slettet)

i facitlisten står der at ligningen skal hedde

y = 36x - 54

jeg kan ikke forstå det


Svar #6
01. september 2009 af Yow! (Slettet)

fino.... nu er jeg med...takker


Skriv et svar til: diff. afledede funktion....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.