Matematik

Matematik Potensfunkton Hjælp!

03. september 2009 af Pikasus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med den her opgave, sidder rimeligt meget fast ;(

 2) En fabrik har en fortjeneste på 1,5 mio. kr. ved en produktion på 80 000 enheder. Hvis fabrikken øger produktionen med 5 %, kan de øge fortjenesten med 2 %. Find en forskrift for den potensfunktion, der angiver fortjenesten (målt i mio. kr.), som funktion af antal producerede enheder (målt i 10 000 stk.).

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af mathon

Fo = b*Poa

1,02*Fo = b*(1,05*Po)a = 1,05a*(b*Poa) = 1,05a*Fo

hvoraf

1,02 = 1,05a hvoraf a kan beregnes


Skriv et svar til: Matematik Potensfunkton Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.