Matematik

hjælp til svær ligning

03. september 2009 af christian0710 (Slettet)

X = -1/2 + kvadratrod af 9/4 /2*1/2    det følger formlen

hvordan kommer man videre uden brug af lommeregner? kvadratroden af 9/4? kan det skrives om så det er lettere at finde ud af?

Mvh

Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af Isomorphician

√(9/4) = √(32/22)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det Isomorphician, prøver at illustrere tror jeg er at man tager kvadratroden af tælleren og derefter af nævneren.


Svar #3
03. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Ahh ja selvfølgelig! Smart! Så når stykket er færdigt bliver X = 1

Tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2009 af JKaram (Slettet)

x = -1/2 + √(9/4) /2*1/2
x = - 1/2 + 3/2/2*  1/2
x =-1/2 + 3* 1/2
x=-1/2 + 3/2
x = 2/2=1
 


Skriv et svar til: hjælp til svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.