Matematik

Ekspoteniel funktion

04. september 2009 af andreasnn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at f(4) = 3 og f(6) = 27

Bestem forskriften for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af NejTilSvampe

 lav to ligninger med to ubekendte.

3 = b*a^4  og  27 = b*a^6


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2009 af MN-P (Slettet)

y=ax+b

indsæt de to talsæt så du får to ligninger med to ubekendte a og b

3=a4+b

27=a6+b

divider ligning 2 med ligning 1 så b går ud

27/3=a(6-4)+b/b

9=a2+1

a2=8

a=±√8

indsæt a i den ene ligning og find b

3=a4+b

3=(a2)2+b

3=64+b


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2009 af NejTilSvampe

 #2 -

3/a^4 = 27/a^6

a^6/a^4 = 27/3

a^2 = 9

a = 3 v a=-3


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2009 af mathon

#3

y = b*ax , a>0, da ax = ex·ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2010 af JulieNielsen18 (Slettet)

dejligt


Skriv et svar til: Ekspoteniel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.