Matematik

Partiel integration?

04. september 2009 af ggf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har integralet ∫x·exdx, hvoraf f(x)=ex og g(x)=x. Integralet skal løses ved partiel integration. En der kan vise hvordan man gør?

Jeg ved at den patielle integration e ropfyldt ved:

∫f(x)·g(x)dx=F(x)·g(x)-∫F(x)·g(x)dx

så jeg får at:

ex·x-

så er det de -∫F(x)·g(x)dx der forvirre mig :-S skal jeg gange dem sammen og så integrere ellere integrere dem hver for sig og derefter multiplicere dem med hinanden? Er helt lost, der vil gennemgå den sammen med mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du er ellers tæt på med f(x)=ex er F(x)=ex og med g(x)=x er g'(x)=1 så via formlen ∫fg=Fg-∫Fg' kan du bare regne ...


Svar #2
04. september 2009 af ggf (Slettet)

hvor i ∫f(x)·g(x)dx=F(x)·g(x)-∫F(x)·g(x)dx skal der stå g '(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2009 af Dynin (Slettet)

#2 ikke i den formel ... men i formlen for partiel integration ... ∫f(x)g(x)dx=F(x)g(x)-∫F(x)g'(x)dx ... slå den op


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du sætter f=x og dg/dx = ex så ∫x*ex = xex - ∫ex = xex -ex. Ved den type opgaver er det godt, hvis du lige tænker lidt over hvad du skal sætte til f og hvad der å bliver g'


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2009 af Dynin (Slettet)

#4 hvad med lige at lade #0/2 prøve, før du kommer med svaret? ... Som iøvrigt ikke er helt korrekt, da der mangler jo en integrationskonstant!


Svar #6
04. september 2009 af ggf (Slettet)

jeg når frem til

ex-∫e1dx=x?

fordi

ex-ex =0


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2009 af Dynin (Slettet)

#6 se #4 ... han gav svaret ...


Brugbart svar (3)

Svar #8
04. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Slettet

Svar #9
04. september 2009 af ggf (Slettet)

Erik så, så! Taget din alder i betragtning er du ikke ligefrem høflig og det gælder self. og Dynin. Og behold dine racistiske ytringer for dig selv en anden gang Erik. Hvad er det i det hele taget som de indvandrer har gjort ved dig, siden du nære så stort et had til dem?


Svar #10
04. september 2009 af ggf (Slettet)

Det giver sgu bare ikek mening! Du plejer elelrs at være hjælpsom og venlig, men så snart du skal til at atage stilling til andre med en ikke-dansk baggrund lukker du helt af? :-( Det gør mig sgu ærlig talt ked af det inden i..


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2009 af Dynin (Slettet)

Oki før den her går for langt .... Mit nym er fra en sætning i matematisk analyse der går under navnet Dynin-Mityagin ... der i bund og grund siger at "i neukleat Fréchet rum er enhver Scauder basis fuldstædig"


Skriv et svar til: Partiel integration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.