Fysik

beregning af kapacitansen

05. september 2009 af bobby333 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe, er helt lost i det. Jeg skal lave denne opgave  og kan virklig ikke finde ud af det?

På universitetet i den tyske by Dresden har man et forskningsanlæg til frembringelse af meget kraftige
magnetfelter. Magnetfelterne frembringes ved at sende en stærk strøm gennem nogle solide
spoler. Strømmen får man ved hurtig afladning af store kapacitorer. De kraftige magnetfelter varer
kun i nogle få millisekunder.


Inden et eksperiment oplades en af de benyttede kapacitorer til 10 kV.
Energiindholdet i kapacitoren er da 83 kJ.

a) Beregn kapacitansen af kapacitoren


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2009 af mathon

Ekap = ½·C·u2

C = 2·Ekap/u2


Svar #2
05. september 2009 af bobby333 (Slettet)

hvilken enhed er C så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2009 af mathon

Farad = (As)/V


Svar #4
05. september 2009 af bobby333 (Slettet)

 skal Ekap stå i kJ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. september 2009 af mathon

se detaljer

Vedhæftet fil:Enhedsberegning.doc

Brugbart svar (1)

Svar #6
05. september 2009 af mathon

endnu inklere
 

Vedhæftet fil:Enhedsberegning_1.doc

Svar #7
05. september 2009 af bobby333 (Slettet)

 vil resultatet så blive 2·83/102=1,66 F(arad) ????


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. september 2009 af mathon

C = 2·(8,3*104 J)/(104 V)2 = 16,6*10-4 J/V2 = 1,66·10-3 F = 1,66 mF


Svar #9
05. september 2009 af bobby333 (Slettet)

tak :D


Skriv et svar til: beregning af kapacitansen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.