Kemi

udregning af koncentration

05. september 2009 af modii (Slettet)

vi har 4 målekolber på 5, 10, 25 og 100 mL med heptan. hvor der så bliver overført 100 μL 100mg/L β-caroten i heptan.

hvor stor er koncentrationerne i de 4 kolber ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2009 af mathon

M(C7H16) = 100,20 g/mol

100 mg/L = (0,1 g/L)/(100,20 g/mol) = 9,98·10-4 M

n = V·c = (10-4 L)*(9,98*10-4 mol/L) = 9,98·10-8 mol

1)   c = (9,98·10-8 mol)/(0,005 L) = 0,1996 M

 2)   c = (9,98·10-8 mol)/(0,010 L) = 0,0998 M

 3)   c = (9,98·10-8 mol)/(0,005 L) = 0,03992 M

 4)   c = (9,98·10-8 mol)/(0,005 L) = 0,00998 M


Svar #2
06. september 2009 af modii (Slettet)

TUSIND TAK :)


Svar #3
07. september 2009 af modii (Slettet)

hvorfor for jeg forkerte tal når jeg regner efter dine udregninger??


Skriv et svar til: udregning af koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.