Matematik

geometri

20. december 2004 af sasha (Slettet)
En kasse er 5cm høj. Hvordan skal kassens længde, x cm, og bredde, y cm, vælges, når rumfanget skal være så stort som muligt, og det yderligere skal gælde, at bundens omkreds skal være 20, dvs. 2x + 2y = 20

er det sådan: V= 5cm*x*y
og så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2004 af allan_sim

Isoler x eller y i din ligning

2x + 2y = 20
y = 10 - x

Sæt dette nye udtryk ind i rumfanget, så du får en funktion V(x), der kun afhænger af x. Differentier og find maksimum.

Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.