Matematik

ligning for tangent

06. september 2009 af marshov (Slettet) - Niveau: A-niveau

 man skal besteme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(x0,f(x0))

f(x) = sin(1/2*x) , x=pi/2

håber nogle kan hjælpe mig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Tangentens ligning er y= = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
06. september 2009 af marshov (Slettet)

 hvilke tal vil man så sætte ind, jeg er ikke helt med på din tankegang hvordan vil du løsse den???

jeg glemte at skrive at x0=pi/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af peter lind

Så skal du sætte tallet pi/2 ind, hvor der står x0. Du skal også finde f'(x) (så du kan finde f'(x0))


Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.