Matematik

Hjælp til opgave om fordobling.

06. september 2009 af Boogie92 (Slettet)

F(x)=17.0922*x^1.96192.

Ovenstående er altså en potensfunktion, der beksriver sammenhænden mellem diameter(mm) og brudstyrke(kg)

Opgaven er:

Benyt forskriften for f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.

Det jeg så gjorde var at finde fordoblingskonstanten:

log(2)/log(1.96192)=1.02852

Er der nogen der kan fortælle mig, om det er den rette fremgangsmåde, eller om det er helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Du skal finde k så 2*F(x)=2*17.0922*x1.96192.= F(x*k)=17.0922*(x*k)1.96192 =17.0922*x1.9619*21.96192 <-> 2=k1.96192


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:fordoblingstiden.doc

Skriv et svar til: Hjælp til opgave om fordobling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.