Matematik

2. gradspolynomium

06. september 2009 af hjælp, tak :) (Slettet)

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? :

Om et 2.grads polynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 2, samt at puntet (4,-4) ligger på dets graf. Opskriv en foreskrift for polynomiet.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af mathon

faktorisering:

f(x) = y = a(x-2)(x-5)  gennem (4,-4)

-4 = a(4-2)(4-5)..........


Svar #2
07. september 2009 af hjælp, tak :) (Slettet)

ehm ja okay, kan du forklare lidt nærmere? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2009 af mathon

-4 = a(4-2)(4-5)

-4 = a·2·(-1)

4 = 2a

a = 2

f(x) = 2(x-2)(x-5) = 2(x2-7x+10) = 2x2 - 14x + 20


Svar #4
08. september 2009 af hjælp, tak :) (Slettet)

nej hvor smart, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: 2. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.