Matematik

Delvis integration

07. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Delvis integration er det nye emne, jeg just er startet på. Meeen er ikke sikker på, at jeg er helt med på ideen.

Jeg har lige læst om metoden og ville så forsøge mig med et eks.

Jeg valgte eks.: x * sin(x) og får følgende:

S(x*sinx)dx

= x*(-cosx)´

= x´ * (-cosx) + x * (-cos x)´ - x´ * (-cosx)

= (x*(-cosx))´ - (Sx´*(-cosx))´

= (x*(-cosx)- Sx´*(-cosx))´


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af peter lind

Den anden linje er i hvert fald forkert. Du skal differntiere x og integrere y. Det giver ∫x*sin(x)dx= -x*cos(x) +∫1*cos(x)dx = fortsæt selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:integration_1.doc

Svar #3
07. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Tak for svar.

#2 hvorfor -x i den første?

Formlen hedder (i min bog): S(f*g)=f*G-Sf´*G


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2009 af peter lind

Minustegnet kommer fra integrationen af sin(x). G = ∫sin(x) = -cos(x)


Svar #5
07. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvorfor skal det om foran x? fordi de to ganges eller?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2009 af mathon

ja


Skriv et svar til: Delvis integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.