Matematik

Ligninger med to ubekendte

08. september 2009 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

- x+3y= 7

 2x+y= 7

Hvordan fanden skal man regne den? Evt. nogle der er villige til, at forklare og regne stykket.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2009 af mathon

I:   - x+3y= 7                         multipliceres med 2
II:   2x+y= 7

III:  -2x + 6y = 14
II:    2x +  y  = 7                    II og III adderes


7y = 21
y = 3                                    som indsat i I giver


                              
- x+3*3 = 7
x = 9-7 = 2
 


Svar #2
08. september 2009 af Djemba (Slettet)

"- x+3*3 = 7
x = 9-7 = 2"
 

Jeg er med indtil overstående kommer på banen.

(altså man kan vælge at gange med 2, så xerne går ud med hinanden og 6y+y er 7y og 14+7 er 21)

Jeg har forstået det rigtigt ikke?


Svar #3
08. september 2009 af Djemba (Slettet)

Men man kan vel ikke gøre det samme med den næste?

x -2y = 4

x+y = 1

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2009 af mathon

Ja - det tror jeg, du har.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2009 af mathon

- x+3*3 = 7

- x + 9 = 7      subtraher 7 på begge sider

-x = 7 - 9 = -2

-x = -2
x = 2


Svar #6
08. september 2009 af Djemba (Slettet)

Ja selvfølgelig. Man skal trække 7 fra på hver sin side af lighedstegnet. Tak:)

Hvad med evt. den anden? Her kan man vel ikke vælge, at gange med to?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2009 af mathon

rettelse

- x+3*3 = 7

- x + 9 = 7                subtraher 9 på begge sider

-x = 7 - 9 = -2

-x = -2
x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2009 af mathon

...der er ikke nogen "den anden", da de to ligninger er "regnet sammen"


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2009 af Blackheart00 (Slettet)

1) Hvordan løser man ligningerne:

A) -3x + 9 = 2x - 11

B) 6- 4 (x - 3) = 2 + 7 ( x - 4)

2) ligningen for linjen gennem punkterne:

a) ( x1, y1) = (2.7) og (x2, y2) = (-1,16)

b) A( -384,700) og B(200, -304)

Håber i kan hælpe, og på forhånd tak
 


Skriv et svar til: Ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.