Matematik

hvordan laver man det til grader??

08. september 2009 af vax4 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hey. tegn et cirkel-diagram, der vider de 6 klassers resultat. og de er:

5a: 960 kr.

5b: 1650

5c: 1230

6a: 1860

6b: 640

6c: 2840

hvordan laver man det om til grader?? på forhånd mange tak:) ps. kan bare ikke huske det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af Matther (Slettet)

Du ligger alle talene sammen.... Så får du et tal. Så skal du fx dividere værdien for"5a" med dette nye fundne tal (alle tal algt sammen) og gange det med 100.. Dette gør du for alle tallene og så har du dem i procent. For så at få dem i grader ganger du dem igen bare med 3,6.. så har du dem i grader... :) HÅber du forstår ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af hujaha (Slettet)

Du lægger alle tallene sammen til at starte med:

960 + 1650 + 1230 + 1860 + 640 + 2840 = 9180

Så dividere du 9180 med 360 (fordi så mange grader er der i en cirkel hele vejen rundt)

9180 / 360 = 25,5

Nu ved du at 25,5 = 1grad

Så tager du tallene hver for sig og siger:

1650 / 25,5 = 64,71 grader

Hvis du bagefter vil lave det om til procent, tager du bare tallet og dividere med 3,6 :)

Fx 64,71 grader / 3,6 = 18%

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af mathon

1% → 3,6°

.............

regn alt ud i procent
og
multiplicer efterfølgende med med 3,6
så har du "graderne"


Skriv et svar til: hvordan laver man det til grader??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.