Matematik

integration

08. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan integrerer man liiige på en TI-89? Ville gerne tjekke mine resultater.

Jeg skulle integrere x^2 * ln(x) og jeg får.. x^2((x-1)*ln(x)-x)


Svar #1
08. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Og det samme med x*e^x.. hvilket jeg får til 0

Måske skal det siges, at jeg benytter delvis integration (hvilket jeg har fået besked på)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Trykke på 2nd-knappen og på den hvor der er et integrationstegn af samme farve.
Eller kan du finde det i catalog tror jeg nok

Karam


Svar #3
08. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ja, finder det godt nok under F3 : 2 og kan sagtens skrive eks. S(x^2*ln(x)) .. men det giver ikke svar.. Og har prøvet at tilføje bogstaverne dx..


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

S(x^2*ln(x),x) skal du skrive. Du skal jo angive med hensyn til hvilken variabel funktionen skal integreres.

Karam


Svar #5
08. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

aarh (; Tak tak!

Men.. Hm.. så er den ikke rigtig.

Nogen som kan hjælpe mig gennem interagtionen af x*ln(x)? samt x*e^x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2009 af kieslich (Slettet)

Brug partiel integration med f(x) = x2  og g(x) = ln(x)

∫ x2 ln(x) dx = 1/3*x3*ln(x) - ∫ 1/3x3*1/x dx = 1/3*x3*ln(x) - 1/3*∫ x2 dx  = 1/3*x3*ln(x) - 1/9*x3 = x3/3*(ln(x) - 1/3)

Brug samme metode på den næste.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2009 af mathon

TI-89

∫(x^2*ln(x),x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2009 af mathon

alment gælder

∫xn·ln(x)dx = 1/(n+1)2·xn+1((n+1)·ln(x) - 1) + k


Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.