Matematik

Hvorfor formlen b*c*sin(A)?

09. september 2009 af Krøllen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Hvorfor kan formlen b * c *sin(A) kan bruges til at finde arealet for vilkårlige trekanter?

Og hvordan kan man evt. bevise det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2009 af mathon

T = ½*hb·b = ½b·hb

på en
til formålet udfærdiget tegning
ser du,
at

hb = c*sin(A)   som indsættes for hb i ½b·hb
hvilket for en vilkårlig trekant
giver

T = ½bc·sin(A)
 


Skriv et svar til: Hvorfor formlen b*c*sin(A)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.