Matematik

Opgaver plangemoreti

09. september 2009 af danhansendk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået nogle opgaver i Analytisk plangemetri

Men har lidt problemer, har næsten lavet dem alle sammen

Har problemer  med opgave

Opgave 1205 Hvor jeg skal undersøg om ABC er ligebenet når

1) a (1,3) b (4,7) og c (5,0)

2 a (-1,8) b (7,3) og c (4,-8

og opgave 1234 synes ikke vores lære har forklaret  ortogonale godt nok og vores mat  bøger hjælper heller ikke godt nok

kig i vedhæft fil

Mvh mig


Svar #1
09. september 2009 af danhansendk (Slettet)

til opgave 1205 har jeg bar putte punkter ind i et  koordinatsystem og 1= ligebenet  2= er ikke :) er der en formel for det ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af mathon

punktafstandsformlen

....................

plangemoreti = plangeometri


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2009 af peter lind

1) Find vektor AB, AC  og BC og derefter AB2, AC2 og BC2 er nogle af disse lige store er det en ligebenet trekant,

2) Find vektor AB og AC og dernæst skalarproduktet mellem disse vektorer. Er skalarproduktet 0 er de ortogonale.


Svar #4
09. september 2009 af danhansendk (Slettet)

Takker har lavet opgave 1 med ligebenet

men har aldrig køret om skalarproduktet


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2009 af peter lind

Det lyder lidt mærkeligt når du får sådan en opgave. Det stemmer heller ikke ret godt med det du skriver om din uddannelse. Har du ikke bare glemt det ? skalrproduktet mellem to vektorer (a1, a2) og (b1,b2) er defineret som a1*b1+a2*b2


Svar #6
09. september 2009 af danhansendk (Slettet)

ortogonale linjer

Linjerne L: y=A.L*x+b.1 og M:y=a.M*x+b.m er ortogonale <-> A.L*A.M=-1

men kan ikke se hvordan jeg skal løse opgave med de infomationer jeg har fået


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2009 af peter lind

En anden metode er også at du finde ligningen der går gennem de relevante punkter. Den er lidt mere besværlig. Så skal produktet af de 2 liniers hældningskoeficienter være -1, som du selv skriver.


Svar #8
09. september 2009 af danhansendk (Slettet)

hehe ja hvad betyder "Find vektor AB og AC" ?


Svar #9
09. september 2009 af danhansendk (Slettet)

så er det vinklen immlem 2 vektorer ?

hvis vi kender to vektorer koordinater giver formlen for skalaproduktet os desuden muligehed for at finde vinklem imellem de 2 vektorer dette skyldes at vinklen v i så fald er den eneste ubkendte vi kan derfor opstille følgende vigtige regel..:=?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2009 af peter lind

#8 Hvis A har koordinaterne (a1, a2) og B har koordinaterne (b1, b2) er vektor AB = (b1-a1, b2 - a2)


Svar #11
09. september 2009 af danhansendk (Slettet)

okay takker :)

 jeg prøver


Svar #12
09. september 2009 af danhansendk (Slettet)

Hey igen har vedhæft min fil er det ikke rigtigt lavet

mvh mig :)

Vedhæftet fil:ogave2.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. september 2009 af peter lind

Den sidste ligning giver ingen mening og du roder med betegnelserne Se #10 Vektor AB = (41-12, 56-9)  Find vektor AC på samme måde. Derefter beregn skalarproduktet mellem de 2 vektorer. Hvis du i stedet vil bruge hældningskoefficienter er hældningen for linien gennem A og B (56-9)/(41-12)


Svar #14
09. september 2009 af danhansendk (Slettet)

har fundet formel

x.1*x.2+y.1*y.2/√(x.1^2+y.1^2)*√(x.2^2+y.2^2) men kan bar ikke komme frem til= x.1 x.2 eller y.2 y.1

:/


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. september 2009 af peter lind

Dette er så vidt jeg kan se bortset fra manglende parantes et udtryk, der giver cos af vinklen mellem 2 vektorer; men da du kun skal konstatere om vinklen er ret svarende til at cos af vinklen er 0, er der ingen grund til at regne alt det ud. Hvad mener du med 'kan bar ikke komme frem til= x.1 x.2 eller y.2 y.1 '


Skriv et svar til: Opgaver plangemoreti

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.