Fysik

Fordampningsvarme - fordampe 1g vand?

09. september 2009 af DLarsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder her med en fysikrapport omkring vands fordampningsvarme.Et spørgsmål lyder: Hvor meget energi skal der til for at fordampe 1g vand?

Jeg har lavet et skema over målinger fra forsøget

http://i31.tinypic.com/2j14c1t.png

(tid i sekunder, masse i gram, massetab, energi i joule)

Effekten af elkanden som jeg brugte er 885,9 watt

Jeg har her en formelsamling hvor der står:

Fordampningsvarme = L

Energi = E

Masse = m

Energi = L*m

Energi = effekt * tid

m = E/L

L = E/m

Jeg tror at jeg har alle nødvendige tal for at regne det ud, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af lave en formel ud af det. Jeg bliver hele tiden i tvivl om hvordan det regnes ud. Komplet forklaring søges :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af Jerslev

#0: Hvad er m_start - m i dine data? Hvordan er forsøget udført?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
09. september 2009 af DLarsen (Slettet)

m_start er massetab i gram. Massetabet bliver lagt sammen for hver måling.

Ca. 750g vand er hældt i en elkande, og sat op på en vægt, og sat til at koge. Låget er taget af, så elkanden ikke slår fra, men bliver ved med at koge. Hvert 30 sekund aflæste jeg på vægten på hvor meget damp der var fordampet. M_start viser hvor mange gram der er fordampet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2009 af Jerslev

#2: I så fald skal du bruge tiden og effekten til at beregne den energi, der er tilført vandet og efterfølgende aflæse den masse, der er fordampet. Så har du E og m i din formel.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
09. september 2009 af DLarsen (Slettet)

#3: Tak det vil jeg prøve :-)


Skriv et svar til: Fordampningsvarme - fordampe 1g vand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.