Matematik

matematik

10. september 2009 af qrineflip (Slettet)

Opgave 1:

Trekanterne ABC og A1B1C1 er retvinklede (i henholdsvis A og A1) og ensvinklede. I trekanten ABC er siderne AB=6 og AC=3 . I trekanten A1B1C1 er A1C1=2.

1. Tegn de to trekanter
2. Bestem længden af hypotenusen i treakanten A1B1C1

Opgave2:

I en retvinklede trekant har den ene katet længden 9 og hypotenusen er 12 lang. Hvad er arealet af trekanten?

kan i hjælpe mig på vej med de her opgaver ?


Svar #1
10. september 2009 af qrineflip (Slettet)

er jeg forkert på den at a1b1 = 5

så hypetenusen er 5,39 i a1b1c1?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2009 af MN-P (Slettet)

A1b1 er ikke 5

A1C1/AC=A1B1/AB

2/3=A1B1/6

A1B1=4

A1C1²+A1B1²=B1C1²

2²+4²=B1C1²

B1C1=√20


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.