Matematik

Areal og integral

10. september 2009 af christiasoerensen (Slettet)

Bestem en ligning for tangenten til parablen med ligningen ½x^2-x+2½ i punktet (3,4)

Tangen, parablen og y-aksen afgrænser et område. Bestem dette områdes areal.

Nogen der løse denne ? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2009 af mathon

f(x) = (1/2)x2 - x + (5/2)

f '(x) = x - 1
f '(3) = 3 - 1 = 2

tangentligning:
y - f(3) = f '(3)(x-3)


Skriv et svar til: Areal og integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.