Matematik

Bestemme det størst mulige areal af en rektangel

10. september 2009 af oreos (Slettet)

Hej!  Jeg har udregnet a til at være A'(x)=80-2x^2,  men jeg er gået i stå i b), da jeg ved jeg skal differentere og ikke rigtige kan finde ud af det. Hvad gør jeg på lommeregneren?

Figuren viser grafen for funktionen:


f(x) = 80 - 2x

sammen med et rektangel i koordinatsystemets
begyndelsespunkt O(0,0), og det
modstående hjørne P(x,y) ligger på grafen for f

a) Angiv arealet af rektanglet som en funktion af x.

b) Bestem det størst mulige areal af rektanglet.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2009 af MN-P (Slettet)

længde =y-0

højde(brede) =x-0

A(x)=areal=x*y =x*(80-2x) =80x-2x²

A'(x)=80-4x

A'(x)=0 for størst areal

80-4x=0

x=20


Svar #2
14. september 2009 af oreos (Slettet)

Tak for hælpen!! :)


Skriv et svar til: Bestemme det størst mulige areal af en rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.