Kemi

pH værdi for opløsninger

12. september 2009 af Dezkon (Slettet) - Niveau: A-niveau

1)Skal bestemme pH værdien for:

0,5M HCL

Dette er alt jeg ved til opgave 1.

2)

Bestem pH for opløsning:

5,00gram NaOH opløst i 100ml. vand

Nogle der kan hjælpe ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2009 af IdaJen (Slettet)

 1) pH i 0,5M HCl.

Løsning: Som stærk syre reagerer HCl fuldstændigt med vand:

HCl+H2O -> Cl- + H3O+

HCl omdannes til H3O+ i forholdet 1:1. Heraf fås [H3O+]=0,5M, hvorefter vi anvender pH-definitionen:

pH=-log[H3O+] = (-log0,5M/1M) = 0,3

Opløsningen er stærkt sur.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2009 af JKaram (Slettet)

I opgave, to kan du starte med at finde koncentrationen af stoffet i din opløsning, og så tager vi den derfra.


Skriv et svar til: pH værdi for opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.