Matematik

LIGNINGER .. hjælp

12. september 2009 af MissMatzy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey..

Jeg har nogle problemer med disse ligninger, som jeg håber at få hjælp til :)

 a) 5x+3 = -6x-30 ?

b) -12x-31 = 4x+1

c) 3(3-x) = 5x + 27

d) -(2x-5) = -x+6

e) 40-2(4x+3) = 7x -11

f) 52-3x = 7x

Jeg er LAST, da matematik ikke er mit speciale.. Jeg beder bare om hjælp til en eller flere af dem..

På forhånd taX d:


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af AaaLll (Slettet)

Det gælder om at have x'erne på den ene side og talene på den anden.
Hvis vi tager den første:
5x + 3 = -6x - 30
Så pluser du med 6x på begge sider:
5x + 6x +3 = -6x + 6x - 30
Tilbage står der:
11x + 3 = - 30
Så skal du have talene over på den anden side af ligheds tegnet, så du trækker 3 fra på begge sider:
11x +3 -3 = -30 -3
Tilbage står der:
11x = -33
Så dividere du med 11 på begge sider, for at få x'et til at stå tilbage:
11x/11 = -33/11
Så har du hvad x er lig med:
x = -3

Så kan du selv tjekke om det er korrekt ved at sætte -3 i stedet for x.
Håber jeg kunne hjælpe (:


Svar #2
12. september 2009 af MissMatzy (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) Nu har jeg forstået det xD TAK !


Skriv et svar til: LIGNINGER .. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.