Matematik

matematik

12. september 2009 af teamårhus (Slettet)

hej.

Har brug for lidt hjælp. hvordan er det nu man finder grundmængden.

5/x+2-2/x-1=4/x+2


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af Duffy

Det er sædvanligvis alle reelle tal fraregnet at du ikke må dividere med nul.

Så find de tal der giver nul i nævneren i de brøker du har med at gøre.

Jeg kan sige at dit resultat skal være G = R\{-2,1}

Argumentér nu selv for hvorfor det forholder sig sådan.


Svar #2
12. september 2009 af teamårhus (Slettet)

jeg forstår stadigvæk ikke hvodrdan du finder grundmængden.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Ligesom Duffy siger er grundmængden de værdier x kan tage. Normalt kan x tage alle værdier, men vi må aldrig komme til at dividere med 0!

Du skal derfor sørge for at finde de x-værdier så du ville dividere med 0, og trække dem fra. Kan ikke helt overskue din ligning, men hvis den er

vil du få problemer for x=-2 (der giver første og sidste nævner 0) og x=1 (der giver anden nævner 0). Derfor bliver grundmængden


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.