Matematik

løs ligning: -2x+4(x-7)=3(x-1)-x

13. september 2009 af amalie-xb (Slettet)

Jeg sidder med en matematikaflevering og har lidt svært ved nogle af ligningerne.

jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvad man gør, når x bliver 0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af MN-P (Slettet)

-2x+4(x-7)=3(x-1)-x                    ganger ind i parenteserne

-2x+4x-28=3x-1-x

2x-28=2x-1                                  trækker 2x fra på begge sider

-28=-1                                         dette er aldrig muligt, så der er ingen løsninger til ligningen

                                                     havde der stået 3=3 ville x kunne være alle værdier


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2009 af ttbonen (Slettet)

Svar #1

-2x+4(x-7)=3(x-1)-x

-2x+4x-28=3x-1-x         du har lavet en fejl her            3(x-1) = 3x-3

-2x+4x-28=3x-3-x            skal der stå
 

Men det gør nu ikke den store forskel, der er nemlig stadig ingen løsningerne til ligningen

Bare for en god ordens skyld!


Svar #3
13. september 2009 af amalie-xb (Slettet)

det var da en underlig opgavetype.

men tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2009 af MN-P (Slettet)

#2 du har fuldstændig ret. Godt set

#3 Det sker ofte ved løsning af 2 ligninger mer 2 ubekendte, hvis man sætter ind i den "forkerte ligning", at man får et resultat der ligner det fra din opgave.

Så er det godt at man har set det før


Skriv et svar til: løs ligning: -2x+4(x-7)=3(x-1)-x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.