Matematik

find

13. september 2009 af faber88 (Slettet)

Jeg sidder og er ved at lave en afleveringsopgave og er stødt på en opg. som jeg ikke sys jeg kan se mig ud af og sys heller ikke jeg kan læse mig frem til hvad jeg skal gøre...
håber i kan hjælpe.

opg:

Svingningstiden T for et pendul er givet ved Gallileis formel:
T=2*pi*kvadratroden af (L/9,81), hvor T måles i sek. og snorens længde L måles i meter.

-Hvor lang skal snoren være, for at svingningstiden bliver 3 sek.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af mathon

T = 2π√(L/g)

T2 = 4π2·(L/g) = ((4π2)/g)·L

L = (T2·g)/(4π2)


Svar #2
13. september 2009 af faber88 (Slettet)

hvordan og hvorfor bliver de 2π til 4π?

resten kan jeg godt forstå :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af mathon

(2·π)2 = 22·π2 = 4π2


Skriv et svar til: find

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.