Matematik

formler

13. september 2009 af mhe36fmd (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=b*x^ (1;05) og (4;64) bestem en forskrift

Hvilke formler skal jeg bruge


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

Opstil to ligninger med to ubekendte.

0,5=b*1^a

64=b*4^a

og divider så begge venstre- og højresider med hinanden, da kan du beregne a.


Svar #2
13. september 2009 af mhe36fmd (Slettet)

har beregnet a a:=y2-y1:x2-x1= ca.21,16 men hvilken formel til at finde hvilke tal der skal stå i funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

Den formel kan du ikke bruge i en potensregression.

Da hedder den


Svar #4
13. september 2009 af mhe36fmd (Slettet)

opgaven lyder:

grafen for f(x)=b*x^ går gennem punkterne (1;05) og (4;64). Bestem en forskrift for f og angiv f(16)

Jeg har prøvet at løse samme type af opgave som lyder:

grafen for f(x)=b*x^ går gennem punkterne (2;16) og (5;250). Bestem en forskrift for f og angiv f(3)

der er svaret f(x)=2*x^3   f(3)=54

den kunne jeg heller ikke lige finde frem til men jeg kunne se facit og det har prøvet at bruge som hjælp uden dog at finde det rigtige svar selv


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

Vi har to punkter: (2;16), (5,250)

Og vi kender forskriften f(x)=bx^a

Nu opstiller vi to ligninger med to ubekendte:

250=b*5^a

16=b*2^a

hvor vi dividerer højre- og venstresider op i hinanden

250/16=(b*5^a)/(b*2^a)

125/8=5^a/2^a

125/8=(5/2)^a

log(125/8)=log(5/2)*a

a=log(125/8)/log(5/2)

a=3

hvorefter man kan fortsætte med b.


Svar #6
13. september 2009 af mhe36fmd (Slettet)

tak super


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2009 af mathon

b = y1·x1-a = y2·x2-a


Skriv et svar til: formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.