Matematik

ligninger

13. september 2009 af annenes (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan det her passe?:

-4 (4x+3)-2 (3x + 3 ) = 112 -4 (-2x-5)

16x-12-6x-6=112-8x+20


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

Du har  to fortegnsfejl..


Svar #2
13. september 2009 af annenes (Slettet)

16x-12-6x-6=112 +8x -20

er det bedre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

Lidt. Du opdagede en, jeg faktisk ikke engang havde set. Men du har to endnu. Der er én lige omkring, hvor du allerede har rettet en, og så er der én helt i starten...


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2009 af nana19 (Slettet)

 Er der nogen der kan hjælpe med denne her

y=225000*x^-0.5


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2009 af nana19 (Slettet)

 jeg skal finde ud af hvor meget y falder hvis x bliver 20% større og ligningen er:

Y=225000*x^-0.5


Svar #6
13. september 2009 af annenes (Slettet)

16x+12-6x+6=112 +8x -20

er det her rigtigt?

Kan ikke rigtigt se andre muligheder..


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

Nej, uha nej, nu retter du noget, der er rigtigt.

-16x-12-6x-6=112 +8x +20


Svar #8
13. september 2009 af annenes (Slettet)

Uuuups, prøver lige igen ;)

-4 (4x+3)-2 (3x + 3 ) = 112 -4 (-2x-5)

-16x-12-6x-6=112 +8x +20

-16x-12-6x-6-8x=112+8x+20-8x

-30x-12-6=132

-30x-6+30x=132+30x

-6=132+30x

-6-132=132+30x-132

-138=30x

er det rigtigt? Og hvordan kommer jeg videre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2009 af ttbonen (Slettet)

kig her igen

-30x-12-6=132

-30x-6+30x=132+30x
 


Svar #10
13. september 2009 af annenes (Slettet)

-16x-12-6x-6-8x=112+8x+20-8x

-24x-12-6x-6= 132

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. september 2009 af ttbonen (Slettet)

ja


Svar #12
13. september 2009 af annenes (Slettet)

-24x-12-6x-6=132

-24x-12-6x-6+24x=132+24x

-12-6x-6=132+24x

-12-6x-6+12=132+24x+12

-6x-6=144+24x

-6x-6+6=144+24x+6

-6x=150+24x

-6x+6x=150+24x+6x=

x=150+30x

er det rigtigt?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #13
13. september 2009 af ttbonen (Slettet)

Det går galt lige sidst, men ellers er det andet rigtigt

-6x+6x=150+24x+6x=          -6x+6x=0 ikke x

x=150+30x
 


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. september 2009 af ttbonen (Slettet)

så næste træk kommer til at hede

0=150+30x
 


Svar #15
13. september 2009 af annenes (Slettet)

tak tak :):).


Kommer det næste træk så til at hedde:

0-150=150+30x-150

150=30x ?

Eller hvordan får jeg den afsluttet?


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. september 2009 af ttbonen (Slettet)

0-150=150+30x-150

-150=30x
 

og så dividerer du med 30


Svar #17
13. september 2009 af annenes (Slettet)

-150/30 = -5

30x/30x= 1

Er x -5?? eller hvordan.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. september 2009 af ttbonen (Slettet)

ja x=-5


Svar #19
13. september 2009 af annenes (Slettet)

Tusind tak for tålmodigheden :):)..

Nu kan jeg endelig gå i seng..


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.