Matematik

Simpel ligning

13. september 2009 af mille1995 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej derude

Sidder med en opgave, jeg måske burde kunne løse, men har faktisk aldrig fattet det der med ligninger. Jeg har forstået reglen med at gange ind i parantes, ændre fortegn og flytte tal på den anden side af =. MEN men men, kan nogen hjælpe mig med den her:

2x+3x-2=26

5x=26+2

5x=28

Og hvad så???? Skal jeg sige 28/5??? Min lærer siger, at det ALTID skal give et lige tal???

Kan nogen hjælpe mig?? Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

Det skal du nemlig.

Ligningen her giver ikke noget lige tal.


Svar #2
13. september 2009 af mille1995 (Slettet)

1.000 tak

Er du frisk på lidt mere, så har jeg også:

Hvordan omregner jeg 12 til %. Skal jeg sige 12 /100?

Det er en opgave med spørgsmålet: Hvor mange 13årige er der felre end 14årige - 20%, 25%, 33% eller 50%?

13 år= 37 & 14 år = 25 altså en forskel på 12


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

(K2-K1)/K2*100% => (37-25)/37*100%=32,4≈33%


Svar #4
13. september 2009 af mille1995 (Slettet)

Ej, endnu en gang tak :-)


Skriv et svar til: Simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.