Matematik

Tangentens ligning

13. september 2009 af Jose1476 (Slettet)

Hej er der nogle som gider løser disse to stykker, og fortæller fremgangsmetoden??

Øvelse: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet p:

a): f(x) = 2x^2 - 5,      hvor p(2,3)

og

d) f(x) = x^4 - 2/x,      hvor p(1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af HoveHviid (Slettet)

Du må selv løse den , men her er fremgangsmåden ..

Du starter med at diffentiere de to funktioner, og derefter bruger du formlen for tangentligningen
y=f '(x0)*(x-x0)+f(xo) hvor xo=2 i a'eren og 1 i b'eren.


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.