Matematik

Givet funktionerne;

14. september 2009 af Meandmy1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er det rigtigt???? er der en der kan hjælpe med et her.

Givet funktionerne;

f(x)=x2

g(x)= 2x + 2

har fået denn til.

g( f (x) ) =2*(x2) +2

g( f(x) )= 2x2 +2

g( f (x) )= x2 + 1

f( g (x) )= (2x+2)2

f ( g (x) )= 4x2 + 4

f ( g (x) = x2 + 1

2) F er injektiv fordi den er voksende fra Ro, da R-1 er taget væk.  (Er det rigtigt??? )

3) Forskriften for f-1 ; (Hvordan finder man det ???)

f ( x) = X2

y = x2

-x2 = y

x = - 1/2 y

f (x)=

Og hvordan bestermer man forskriften for ( g o g -1 ) (x) og ( g-1 o g ) (x)     ????????:D
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af peter lind

Nu skriver du altså meget flertydigt, så jeg er ikke sikker på hvad du mener. Men i hvert fald Ved den første understregning forsvinder der et to tal og ved det andet et 4 tal ud i den blå luft. Når du skriver 2x2 hvorfor trækker du ikke sammen til 4x eller mener du noget helt andet end 2*x*2 ? spørgsmål 2 kan kun besvares, hvis man kender definitionsmængden. Hvad mener du med "voksende fra R0" og "da R-1 er taget væk"

f-1 = x2-1 eller igen mener du noget helt andet end det du skriver?

y=x2, -x2=y det ser da mærkeligt ud


Svar #2
14. september 2009 af Meandmy1 (Slettet)

Givet funktionerne;

f(x)=x2

g(x)= 2x + 2
 

3) Ude fra det skal jeg besteme forskriften for ( f o g ) (x) og ( g o f ) (x)

OG

4) Besteme forskriften for ( g o g-1) (x) og ( g-1 o g ) (x)  

Og Forklar resultatet i spørgsmåle 4

Håber du kan hjælpe nu


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af peter lind

g ο g-1 og g-1ο g er ifølge definitionen på den inverse afbildning den identiske afbildning altså y -> y

Kan du ikke først redegøre for de uklarheder nævnt i #1


Skriv et svar til: Givet funktionerne;

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.