Matematik

Bestemt integration

14. september 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg skal bestemme konstante a, således at: ∫6e-2x dx = 2

Den nedre grænse er nul og den øvre grænse er min konstant a, jeg skal bestemme.

Jeg er kommet frem til at -3e-2a -1 = 2

Men hvordan isolerer jeg så min a så jeg kan finde min konstant.

Jeg sidder og væver lidt med noget ln men kan ikke gennemskue hvad jeg reelt skal.

Håber I kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af peter lind

Du har fået den rigtige stamfunktion f(x) = -3e-2x  men indsætter du den nedre græse får du f0)= -3e-2*0 = -3. Du løser den ved at trække f(0) over på højre side, dele den derved fremkomne ligning med -3 og tilslut tage den naturlige logaritme af resultatet.


Svar #2
14. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Det vil sige at jeg på venstre side har tilbage min øvre grænse som er  -3e-2x  og på højre side står der nu min nedre grænse?

Men når jeg flytter mine -3 over over på højre side hvor der står 2 i forvejen synes jeg ikke jeg ender med 3, men kun med -1.

Men det resultat du finder er det jeg har fået af vide skal være resultatet, så hvor går jeg galt?
tror det er der hvor jeg skal dele?

Synes ikke jeg deler noget....


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af peter lind

Jeg har på fornemmelsen at du har lavet en dobbeltfejl, som ophæver hinanden. Det bestemte integral bliver -3e-2x - (-3) =2 <-> -3e-2x +3 = 2 <-> -3e-2x  = -1. Derefter skal du dividere ligningen med -3 og dernæst tage logaritmen på begge sider.


Svar #4
14. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Dvs at jeg dividere -3e-2x med 3- og -1divideres med -tre.

Så står der på højre side tilbage 1/3

og på venstre side står der e-2x

Når jeg tager den naturlige logaritme af e-2x?

men jeg kan da ikke tage log af -2?

Tror jeg mangler lidt grundlæggende viden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2009 af peter lind

Det skal du heller ikke e-2x > 0 og ln(e-2x) = -2x


Svar #6
14. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Nu tror jeg du tabte mig?

Resultatet skal joblive kvardraroden af 3.

Og hvis jeg tager den naturlige log.  for -2x

på den ene side og 1/3 på den anden side

hvordan kommer jeg så frem til resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2009 af peter lind

Hvor har du det fra? Rent faktisk bliver  ex=kvrod(3) altså ikke x. Det er altså også lidt af en omvej at beregne det først


Svar #8
14. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Jeg har fået resultatet oplyst og vil gerne se hvordan man er kommet frem til det.

Og det kan jeg ikke se man kommer frem til


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2009 af peter lind

Hvor har du fået det oplyst fra?  Resultatet er som nævnt i #7


Svar #10
14. september 2009 af Rina68 (Slettet)

det er fra en af dem jeg læser med.

Men det er måske dem der har lavet en fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2009 af peter lind

Det er det eller du har fået et halvfærdigt resultat


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_50.doc

Skriv et svar til: Bestemt integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.