Matematik

Matematik - haster!!

14. september 2009 af tinejens (Slettet) - Niveau: A-niveau

OPGAVER UDEN HJÆLPEMIDLER!

a) en linje l er bestem ved 2x+3y = 7

Bestem en ligning for den linje m, der er parallel med l, og som går gennem punktet P(3,1).

d) en funktion f er besteme ved f(x) = 2x^-1
Bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(2,f(2))

Tangenten t skærer førsteaksen i punktet A og andenaksen i punktet B
Bestem afstanden mellem punkterne A og B

Håber virkelig der er en som kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af mathon

a)

m: har normalvektor [2,3] og går gennem P(3,1)
hvorfor det for alle dens punkter Q(x,y)
gælder

skalarproduktet
[2,3]·[x-3,y-1] = 0
 


Skriv et svar til: Matematik - haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.