Matematik

en 2. gradsligning - hjæælp

14. september 2009 af Sunshine13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det ville være dejligt, hvis jeg kunne få hjælp til denne 2. gradsligning

x2-5x+3=0

Manga manga taak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget bud?


Svar #2
14. september 2009 af Sunshine13 (Slettet)

Altså skal jeg finde hvad x er
eller bare regne den ud.

x2-5x+3=0

<=> x2-5x=-3+0
har jeg ret i noget der. eller er det helt forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal løse den som en andengradsligning. Start med at finde diskriminanten.


Svar #4
14. september 2009 af Sunshine13 (Slettet)

okay.. så man siger

5x2-4*x2*3

fordi formlen for diskriminanten er: b2-4*a*c?
a=x2
b= 5x
c= 3

Ej, jeg ved det ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Korrekt formel for d.

d = b² - 4ac, hvor din andengradsligning er på formen 0 = ax² + bx + c

Kan du selv finde a, b og c herfra?


Svar #6
14. september 2009 af Sunshine13 (Slettet)

Altså ikke helt, hvis

a=x2
b= 5x
c= 3


ikke er det?
så der kommer til at stå
0 = 5x2-4*x2*3


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: x skal slet ikke indgå i dine udtryk for konstanterne a, b og c.


Svar #8
14. september 2009 af Sunshine13 (Slettet)

oh nej jo :b
så jeg skal så finde x først


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Nej, det skal du ikke. Du skal starte med at finde konstanterne a, b og c. Jeg giver dig a, og så kan du se, om du kan finde de to andre:

a = 5.

b = ??

c = ??


Svar #10
14. september 2009 af Sunshine13 (Slettet)

Okay, jeg må prøve at finde ud af det.
Skriver måske senere, når jeg har fundet ud af det så :D
Men mange mange taaak for hjælpen. (:


Svar #11
14. september 2009 af Sunshine13 (Slettet)

Hvordan regnede du a ud?


Svar #12
14. september 2009 af Sunshine13 (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af det :/
har ledt alle mine noter i gennem


Skriv et svar til: en 2. gradsligning - hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.