Fysik

det skrå kast: største kastelængde og banens form ved en bestemt mundingsfart og kastevinkel

14. september 2009 af m-lauridsen (Slettet)

jeg har to opgaver jeg er gået død i

den ene omhandler måling af kastelængde:

1) Bestemmelse af den vinkel der giver den største kastelængde

2) Banens form ved en bestemt mundingsfart og kastevinkel, dvs. sammenhængen mellem x og y. til sammenligning har i den teoretiske banekurve  som I finder ved at regne på koordinat udtrykkene for det skrå kast, tiden t skal elimineres dvs. t isoleres i det ene koordinatudtryk og sættes ind i det andet. benyt i den færdige formel de aktuelle værdier af vinklen og mundingsfarten som I har målt

og hvordan regner jeg mundingshastigheden ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Der står, at I skal have målt den fart.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2009 af JKaram (Slettet)

45º giver maximal længde. Det kan du nemt vise.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Uden luftmodstand. =)


Svar #4
14. september 2009 af m-lauridsen (Slettet)

det er mere hvilke formler jeg skal bruge...

glemte at skrive at mundingshastigheden skulle regnes ud...


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2009 af ansy (Slettet)

#0

Opgave 1 - Den største kastelængde finder du ved 45o hvilket du kan bevise ved at masimere formlen for det skrå kast som du kan finde på e-formel.dk.

Opgave 2 - Mundingshastigheden eller begyndelseshastigheden kan du finde vha. følgende denne formel: klik her.

Håber dette hjalp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvis der er tale om et eksperiment, så skal I nok bruge energibevarelse til at finde mundingshastigheden.

Hvis ikke, skal du have nogle størrelser at regne med.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2009 af mathon

se evt.

Vedhæftet fil:kast.doc

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2009 af ansy (Slettet)

#6 går ud fra den #4 var til mig. :-) Ja, havde ikke lige bemærket det sidste som stod beskrevet i hans opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. september 2009 af JKaram (Slettet)

#6, det tror jeg helt sikkert også er intenderet (er det et ord ;-))?

Ja, uden luftmodstand svarer jeg lige bekræftende til min forrige post.

Karam


Svar #10
14. september 2009 af m-lauridsen (Slettet)

til bestemmelse af mundingshastigheden har jeg:

s=1,085 m

t=0,54 sek

α=44 grader

Y0=25,2 cm= 0,252 m


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2009 af ansy (Slettet)

#10 - ok, så kan du sagtens anvende den formel jeg sendte til dig :-)


Svar #12
14. september 2009 af m-lauridsen (Slettet)

#11 hvilket tal skal jeg sætte ind som vx?


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. september 2009 af ansy (Slettet)

der er to formler for v0. Du skal anvende den formel efter første lighedtegn. altså v0=(vy+g*t) / sin(a) :-)


Svar #14
14. september 2009 af m-lauridsen (Slettet)

kan det passe at det skal give 2,79 m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. september 2009 af ansy (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til det resultat?


Svar #16
14. september 2009 af m-lauridsen (Slettet)

jeg undre mig bare over hvordan jeg skal finde vy.....


Svar #17
14. september 2009 af m-lauridsen (Slettet)

vx kan jeg vel regne ud ved vx=s/t?


Brugbart svar (1)

Svar #18
14. september 2009 af ansy (Slettet)

ja, undskyld, min fejl :-) Det var vx self. du kunne finde :-) Beklager, har lige regnet efter og det er det rigtige svar du er kommet frem til.


Svar #19
14. september 2009 af m-lauridsen (Slettet)

ok :D


Svar #20
14. september 2009 af m-lauridsen (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen :D


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.