Matematik

Gange ind i parentes + kvadratsætninger

15. september 2009 af Benny1 (Slettet)

Halløj.

Ja så er det lektier igen.

Nogen der kan hjælpe mig lidt? Syntes det er lidt tricky :)

Gang parenteserne i følgende udtryk ud:

a)    (a+2b)2

Jeg har lidt problemer, jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gå igang med den.

Og

Benyt kvadratsætningerne til at omskrive nedenstående udtryk:

e) x+ y2 +2xy

Jeg tror ikke det er særlig svært, det er bare om hvordan jeg laver den.

Tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 Vil du have facit eller hjælp ?


Svar #2
15. september 2009 af Benny1 (Slettet)

Jeg vil gerne have hjælp til hvordan jeg selv kan finde ud af facit :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af Plascma (Slettet)

a) kvadratsærning 1 lyder (a+b)^2=a^2+b^2+2ab

b) baglæns af ovenstående


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 til den første skal du bruge 1.kvd. sætning 
(a+b)^2 = a^2 + b^2 +2ab

og får den anden,  skal du tænke baglæns, altså hvilken af de tre kvd. sætninger ender med det som du har i b ?


Svar #5
15. september 2009 af Benny1 (Slettet)

Tak begge to.

Troede det var sværere at gange ind i parenteser, men det lyder ganske nemt og overkommeligt.

1 af jer der kan være så flinke lynhurtigt at gå lidt mere i detaljer i 2'eren?

Er ikke helt med på hvordan jeg skal tænke den baglæns, gør mig helt forvirret

Tak!


Svar #6
15. september 2009 af Benny1 (Slettet)

#4

Det må være kvd. sætning 1 igen?

OG. Vil det sige at man også bruger kvd. sætninger når man skal ophøve paranteser?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 eller du skal bare tænke omvendt, altså du kender 1, kvd formen, så nu kan du bare indsætte de værdier i (a+b)^2 modellen


Svar #8
15. september 2009 af Benny1 (Slettet)

Okay starter lige forfra.

KVD. 1 FORMLEN. = (a+b)^2=a^2+b^2+2ab
Og så har jeg min opgave der hedder (a+2b)2.

Hvordan sætter jeg dette ind i formlen?

Undskyld hvis jeg er en pain in the a s s :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2009 af Plascma (Slettet)

a^2+4b^2+8ab


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 istedet for kun at tage b^2 tager du nu også 2^2 altså 4b^2


Svar #11
15. september 2009 af Benny1 (Slettet)

Ok, nu kaster jeg mig ud i det.

Hvis vi har min anden opgave som hedder x2 + y2 +2xy

Og vi bruger stadig  KVD. 1 FORMLEN. = (a+b)^2=a^2+b^2+2ab.

Hvis jeg har forstået rigtigt så er det kun a^2+b^2+2ab som jeg rent faktisk skal bruge ikke?

Vær klar til nogle måske grove fejl :)

x^4+y^4+xy^4  ???

Har helt sikkert lavet rav i det et eller andet sted.

I må meget gerne lige sige hvad jeg så har lavet forkert og hvordan det endelige resultat ser ud.

Jeg siger stadig mange tak, fortsat god aften.


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 ok... ja du har lavet rav i den... prøv at forstil dig at X var a og Y var b så istedet for x^2 + y^2 + 2xy  stod a^2+b^2+2ab...

hmm... nej hovsa... hvor har jeg dog set det henne ?


Skriv et svar til: Gange ind i parentes + kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.