Debat

Må en arbejdsgiver godt tillade sig.....

15. september 2009 af DK2009 (Slettet)

Min chef har sagt til mig at jeg skal opsige mit arbejde, pga. andre chefers ( de er ikke chefer, men har tit lukkevagter) dårlige erfaringer med mig. Jeg har arbejdet i Netto 3 uger uden problemer.

Jeg synes bestemt jeg klarer mig fint. Jeg er ansat som kassassitent. Der opstod et problem på et tidspunkt. Det var der hvor jeg skulle holde pause på 30min. En områdeansvarlige kom ind og sagde "jeg skal ikke holde øje med jeres pasuer" vi havde travlt på det tidspunkt, men jeg har ret til min pause. Jeg kom ind i lokalet kl. 13.00...dvs. jeg har pause til 13.30....Han kom ind og sagde til mig kl. 13.25...Jeg sagde at jeg har 5 min tilbage.

+ Jeg har i min ansøgning skrevet at jeg har arbejdet i dansk suppermarked i 2 år...Jeg kunne ikke huske præcis, hvilke datoer, måneder eller år jeg har arbejdet de enkelte butikker....

Jeg sagde til min chef, at jeg godt kunne tænkt mig en uddybbende forklaring på, hvorfor jeg skal opsige mit arbejde. Han nægtede at forklare mig det. Han sagde jeg må ikke sige noget...Hvis jeg havde arbejdet mere end 9mdr. så kunne jeg gost få en forklaring på det...

Jeg spurgte hvad de andre chefer sagde om mig, men det nægtede han at sige.

Mit spørsgmål er...Kan min chef godt sige at jeg skal opsige mit arbejde, uden at komme med en forklaring på hvorfor. Kan i henvise mig til en lov eller flere indenfor dette område...

Hjælp pleaseee...Jeg var glad for mit arbejde...Jeg lever af su...

Mvh

Camilla...


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. september 2009 af Jerslev

#0: Er du medlem af en fagforening?

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. september 2009 af fr09 (Slettet)

Du skal i hvert fald under ingen omstændigheder selv opsige dig. Der står i din overenskomst hvordan du skal opsiges. Det er korrekt at du ikke har ret til en skriftlig forklaring for opsigelse, medmindre du opfylder bestemmelserne for funktionærloven, og det gør du næppe som studerende der har været ansat i tre uger.

Jeg går ud fra at de tre uger du har været hos Netto er blevet betragtet som en prøveperiode, hvor begge parter har lov til at opsige ansættelsesforholdet med øjebliklig virkning indenfor et givet tidsrum.


Svar #3
15. september 2009 af DK2009 (Slettet)

ja...jeg er medlem af LO (teknisk landsforbund).


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. september 2009 af fr09 (Slettet)

Angående det med forklaringen på din opsigelse, så er lederen i Netto da lidt af en "vatnisse" hvis han ikke kan fortælle dig hvorfor du ikke kan arbejde der.


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. september 2009 af Jerslev

#3: Jeg ville gå til dem.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
15. september 2009 af DK2009 (Slettet)

jamen,,..han siger bare at de andre chefer ( de er ikke chefer men har lukkevagter engang imellem) er ikke glad for mig osv......? men alligvel har jeg krav på, at vide hvorfor jeg skal opsige mit arbejde...


Brugbart svar (2)

Svar #7
19. september 2009 af klotte (Slettet)

Når du ikke har været ansat længere har DE lov til at opsige dig. Normalt skal en opsigelse være begrundet men indefor prøveperioden skal den ikke.

Brug din fagforening.

Bed om en anbefaling fra din chef. Hvormange chefer er der iøvrigt i den butik - normalt har en butik kun en leder ????


Svar #8
20. september 2009 af DK2009 (Slettet)

Nu har jeg fået et svar fra mig. Begrundelsen er, at jeg er langsom i kassen + jeg lever ikke op til deres forventninger. Han sagde man kan opsige på to måder. Enten opsiger han mig eller jeg kan selv vælge at opsige. Hvis han opsiger har jeg 14dages varsel.

Jeg siger til ham, at jeg ønsker 14dages varsel....Han siger ok, og vender ryggen til mig....Efter et par sekunder siger han at han ikke ville have mig i de 14dage. Og påstod at jeg skal selv opsige...DET FORSTÅR JEG IKKE...

skal han så ikke betale 14dages løn til mig, hvis han ikke ønkser mig i de 14 dage...


Brugbart svar (2)

Svar #9
20. september 2009 af klotte (Slettet)

Du skal opsiges skriftligt !


Brugbart svar (2)

Svar #10
20. september 2009 af Cha.V (Slettet)

Man skal ikke nødvendigvis opsiges skriftligt når man ikke er funktionær. Det kommer an på hvad der står i kontrakten.

Mht. de 14 dages løn, så ville jeg sige at det skal han. Men hvis du er timelønnet, så...


Svar #11
21. september 2009 af DK2009 (Slettet)

Nej jeg er ikke timelønnet. jeg arbejder 2 gange om ugen + hvert anden lørdag


Brugbart svar (2)

Svar #12
21. september 2009 af kjærr (Slettet)

hej camilla jeg ville melde mig ind HK hvis jeg var dig! og man kan melde sig ud igen hurtigt hvis man ikke har råd til at fortsætte sit medlemskab....jeg fik engang hjælp af HK som gav mig en erstatning på 11000kr og jeg gav 134kr for mit medlemskab! noglegange kan en fagforening godt betale sig!


Brugbart svar (2)

Svar #13
21. september 2009 af kjærr (Slettet)

jo han skal betale dig løn i de 14 dage men dog kun de antal timer du arbejder fast om ugen-på to uger!....det er typisk et trick fra nogle arbejdsgiver ring og snak med en rådgiver fra hk eller læs om regler og vilkår og præsentere dem for din uvidende arbejdsgiver----eller er han bare snu!!?


Svar #14
21. september 2009 af DK2009 (Slettet)

Tak til dig fahsionfever. Jeg har meldt mig ind hos HK.

Ha det godt..


Brugbart svar (2)

Svar #15
17. december 2009 af JennerP (Slettet)

Det kan godt betale sig at være medlem af en fagforening eller a-kasse i disse tider, hvis man ikke allerede er det. Læs mere her


Skriv et svar til: Må en arbejdsgiver godt tillade sig.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.