Matematik

Ligning

15. september 2009 af Anguses (Slettet)

Isoler r i formlen: l * r2 + p = q

Nogen der kan forklare eller vise det? forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af MN-P (Slettet)

l * r2 + p = q                   trækker p fra på begge sider af lighedstegnet

l*r²=q-p                          deler med l på begge sider

r²=(q-p)/l                         

r = ±√(q-p)/l


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af keg (Slettet)

I*r2+p=q               første flytter du p over på højresiden ved at skifte fortegn altså

I*r2= q-p                   så dividerer du med I på begge sider af lighedstegn

r2=(q-p)/I                 så uddrager du kvadratroden på begge sider

r= √(q-p)/I                  det er facit


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.