Matematik

Eksponentiel vækst

16. september 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave hvor jeg er lidt lost... Nogen der kan give et godt lignende eksempel eller måske hjælpe?

Opgaven lyder:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at f(0)=5 og at vækstraten er 4%

Bestem en forskrift for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af mathon

y = b·ax

5 = b·a0 = b·1 = b

y = 5·ax

med en vækstrate på 4% = 0,04 er fremskrivningsfaktoren a = 1,04

konklusion:
y = 5·1,04x


Svar #2
16. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Ej super, perfekt. Tusind tak, du har lige reddet min dag :D


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.