Matematik

hjællpp det haster

16. september 2009 af magalo - Niveau: B-niveau

hjælp mig venligst

Volumenet V af en keglestub med højden h og radius R i grundfladen og r i topfladen er
formlen er:

V=1/3*pi*h*(R^2+r^2+r*R)

I det følgende ser vi på keglestubbe der har en sådan facon,
at radius i topfladen er halvt så stor som radius i grundfladen.
 

a) Udtryk volumenet ved højden og radius topfladen

b) Udtryk radius i topfladen ved volumenet og højden


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af mathon

V =1/3·π·h·((2r)2 + r2+r·2·r)

V = 1/3·π·h·[4+1+2]r2

a)
V = (7/3)·π·h·r2


Svar #2
16. september 2009 af magalo

hvad med spørgsmål B


Skriv et svar til: hjællpp det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.