Matematik

Find nulpunkter udfra nulreglen

16. september 2009 af Lehmann15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Benyt nulreglen til at bestemme nulpunkterne for følgende funktion:

f(x) = 3x2 – 6x

At finde nulpunkterne ville være piece of cake ved bare at løse funktionen som en normal andengradsligning vha. d osv. Men nu skal jeg jo i dette tilfælde bruge nulreglen. Jeg regner med at jeg skal faktorisere stykket, altså skrive det ind i formelen a(x-r1)(x-r2), men eftersom jeg ikke må udregne rødderne på forhånd (jeg skal jo bruge nulreglen) kan jeg ikke lave en fuld faktoropløsning.

Ja, det er så den konklusion jeg er nået til. Bevis venligst hvorfor jeg tager fejl så jeg kan lave opgaven ;)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af Isomorphician

f(x) = 0 <=>

3x2 - 6x = 0 <=>

3x(x - 2) = 0 <=>

3x = 0  v  x - 2 = 0  <=>

x = 0  v  x = 2 


Svar #2
16. september 2009 af Lehmann15 (Slettet)

Arh, det giver da sig selv!
:) Tåbeligt at jeg ikke selv kunne regne det ud.
Når, men mange tak Isomorphician!


Skriv et svar til: Find nulpunkter udfra nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.