Matematik

Parabels skæring med x-aksen

16. september 2009 af Saddy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Hvordan finder koordinaterne til en parabels skæring med x-aksen? nærmere bestemt denne parabel:

f(x)=2x^2-6x


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af Isomorphician

Løs f(x) = 0


Svar #2
16. september 2009 af Saddy (Slettet)

Jeg er forvirret nu. Skal jeg benytte nul-reglen eller hvad menes er? Hvis ja ønskes en demonstration af denne, da jeg ikke er helt med på hvordan man bruger den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af mathon

2x2 - 6x = 0

2x(x-3) = 0


Skriv et svar til: Parabels skæring med x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.