Matematik

Funktioner - hjæælp!

17. september 2009 af Jau (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået en opgave, der lyder sådan her

Tegn grafen for funktionen f (x) = 5 − 1x , x > 0 , og tegn linjen m der har
ligningen y = 5 .

Tegn linjen h med ligningen x = 2 . Skæringspunktet mellem h og grafen for f
kalder vi A , og skæringspunktet mellem h og m kalder vi B . Beregn andenkoordinaten
til A , og skriv andenkoordinaten til B . Afsæt A og B på figuren.

Beregn afstanden mellem A og B .

En linje l har ligningen x = k , hvor k er et tal. Skæringspunktet mellem l og
grafen for f kalder vi P , og skæringspunktet mellem l og m kalder vi Q. Skriv
udtrykt ved k afstanden mellem P og Q. Bestem det tal som afstanden mellem
P og Q går mod for k gående mod ∞
.

Har siddet i aften og lavet nogen opgavet lignede dette uden problemer. Jeg bruger TI-interactive. Jeg kan ikke helt komme frem til, hvordan man skal udtrykke løsningen til at beregne 2. koordinatet til og andenkoordinatet til B, og beregne den afstand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af peter lind

Alle punkter på m har andenkoordinaten 5 og B ligger på m


Skriv et svar til: Funktioner - hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.