Matematik

Funktioner! (2.g b-niveau)

17. september 2009 af isabellap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved: f(x) = 3x2 -6x +5

1) bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2,f(2)).

hvilket jeg har fået til:    Y = 6x -7

2) bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 2.

hvordan gør jeg det?????
 

3) bestem en ligning for den tangent, der er parallel med 3y +27 = 9x

hvordan gør jeg det?????

håber nogle kan hjælpe mig! mvh :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af mathon

hvordan lyder tangentligningen?


Svar #2
17. september 2009 af isabellap (Slettet)

jeg har fundet ud af opgave 2.

jeg mangler bare opgave 3 nu.

tangentligningen lyder:

Y = f(X0) + f'(X0) * (X-X0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

3) bestem en ligning for den tangent, der er parallel med 3y +27 = 9x

3y = 9x - 27  <=> y = 3x -9    altså hældningskoefficient 3   nu gør du bare som i 2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2009 af mathon

3)

f '(xo) = 6(xo-1) = 3

xo - 1 = (1/2)
xo = (3/2)



Skriv et svar til: Funktioner! (2.g b-niveau)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.