Matematik

hvordan antallet af rødder afhænger af k

18. september 2009 af etplaura (Slettet) - Niveau: B-niveau

(andengradspolynomier)

Min opgave lyder: Undersøg, hvordan antallet af rødder i fk(x) = x2 + k * x + 25 afhænger af k.

Jeg har udregnet diskrimanten til at være d = k2 - 100

Og så kan jeg ikke rigtig komme videre... Hvad er det jeg skal fortælle herfra?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2009 af mathon

hvordan er sammenhængen mellem
diskriminantens fortegn
og antallet af rødder?


Svar #2
18. september 2009 af etplaura (Slettet)

Når d < 0 er der ingen rødder...

Er det bare svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2009 af mathon

hvilke k-værdier svarer det til?


Svar #4
18. september 2009 af etplaura (Slettet)

eller nårh nej... den er vel ikke negativ


Svar #5
18. september 2009 af etplaura (Slettet)

altså, er det så k ± 10?


Svar #6
18. september 2009 af etplaura (Slettet)

jeg mener k = ± 10


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2009 af mathon

når d = k2 - 100<0 er der ??? løsninger
svarende til
k ?????

når d = k2 - 100 = 0 er der ??? løsninger
svarende til
k ?????
 

når d = k2 - 100>0 er der ??? løsninger
svarende til
k ?????


Svar #8
18. september 2009 af etplaura (Slettet)

Er det ikke rigtigt, at rødderne er k = ± 10?

Så er d positiv netop når k < -10 eller k > 10.   => 2 rødder

Og d = 0, når k = -10 eller k = 10. => en rod

Mens d er negativ, når k > -10 eller k < 10. => ingen rødder

Er det ikke rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2009 af mathon

når d = k2 - 100<0 er der ingen reelle løsninger
svarende til
-10<k<10

når d = k2 - 100 = 0 er der 1 løsning
svarende til
k = ±10
 

når d = k2 - 100>0 er der 2 løsninger
svarende til
k < -10 v  k > 10


Svar #10
18. september 2009 af etplaura (Slettet)

Okay :) det er så vidt jeg kan se dybest set det samme.

Så mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: hvordan antallet af rødder afhænger af k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.