Matematik

Eftertjek af 2ligninger med 2 ubekendte...

19. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

En der vil tjekke om dette stemmer tak på forhånd =)
 

Y=ax2+bx+c

c=13

Ligning 1:   2,9999=a*49,68342+b*49,6834+13
Ligning 2:   13=a*99,3668+b*99,3668+13

II: 13=a*99,3668+b*99,3668+13  =>
b=-99,3668a

I:  2,9999=a*49,68342+(-99,3668a)*49,6834+13
2,9999-13=a*49,68342+(-99,3668a)*49,6834
-10,0001/49,6834=a*49,68342-99,3668a
-0,2013/49,68342=a-99,3668a
-0,0008/-98,3668=a
0,000000813=a

Indsættelse af a:
2,9999=0,000000813*49,68342+b*49,6834+13
(2,9999-13)/49,6834=0,002001+b
-0,2013-0,002001=b
-0,203301=b

Min forskrift:
y=0,000000813x2-0,203301x+13


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

TIA giver:  y = 0.04051*x2 - 0.402549*x +13


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

En der vil tjekke om dette stemmer tak på forhånd =)

Ligning 1:   2,9999=a*49,68342+b*49,6834+13
Ligning 2:   13=a*99,36682+b*99,3668+13       du havde glemt i  2  på første led


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2009 af MN-P (Slettet)

Ligning 1: 2,9999=a*49,68342+b*49,6834+13

Ligning 2: 13=a*99,3668+b*99,3668+13    du mangler at opløfte til 2. potens

(x,y)=(49,6834;2,9999)

(x,y)=(99,36834,13)

Er det disse talpar du har sat ind for at finde a, b og c?

Hvor har du dem fra?

Indsæt koordinaterne for x og y og kontroler at du får samme resultat ved udregning på hver side af lighedstegnet for sig.

Gør det også med det andet talpar for (x,y)


Skriv et svar til: Eftertjek af 2ligninger med 2 ubekendte...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.