Matematik

Integration

19. september 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn ved hjælp af intgration ved substitution:

∫ sin(x) /( cos(x) +2) dx.

Det er et bestem integral med en nedre grænse på 0 og en øvre grænse på phi/2.

Jeg har gjort det aat jeg har taget cos(x) +2 kaldt det min t. Så får jeg et dx= 1/ sin(x) +2

Det vil sige at jeg får: ∫ sin(x) / t * (1/ sin(x) +2.

Men hvordan kommer jeg videre herfra?

Går mine sin(x) ud med hinanden, så jeg får: ∫ 1/(t+2)?

De kan jeg bare ikke få til at passe. Ifølge facit skal det give ln(3/2)

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af mathon

se

husk grænseændringen ved substitutionen

Vedhæftet fil:integral_54.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

Beregn ved hjælp af intgration ved substitution:

∫ sin(x) /( cos(x) +2) dx.

sæt t = cos(x) + 2     så er dt/dx = -sin(x)     <=>   -dt = sin(x) dx

for x = 0 er t = 3    og  for x = π/2 er t = 2

∫sin(x)/(cos(x) + 2) dx  =  ∫ 1/(cos(x) + 2) *sin(x) dx     nu er det bare at erstatte alle x'ere med t'ere.


Svar #3
19. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Tror ikke jeg er helt med.
Jeg kan ikke helt forstå hvordan man får grænsen til at være 2 og 3?

Hvis jeg regner den ud med grænsen phi/2 og  så får jeg ln(2/3) og ikke ln(3/2)

Man skal vel kunne regne den med den oprindelige grænse?

Eller hvad gør jeg forkert?


Svar #4
19. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Jeg er med hertil:

∫ sin(x) /( cos(x) +2) dx her finder jeg så min t som er cos(x)+2 dvs at dt/dx er sin(x) som så vl sige at dx = 1/sin(x)

Herefter får jeg så: ∫ sin(x)/t dx som er det samme som ∫sin(x)/t * (1/ sin((x))
tilbage har jeg så 1/t

Hvis jeg så skal integrere 1/t så får jeg ln(t)

Det vil sige at jeg har : ln(cos(x) +2

N ville jeg så sætte mine grænser ind. Min øvre grænse er phi/2 som jeg sætter ind på x pladsen. Her får jeg så ln(2) Min nedre grænse er 0 som jeg sætter ind på x plads. Her får jeg så ln(3)

Dvs at jeg har fåe ln(2) - ln(3)

Så jeg tror at det går galt et eller ander sted. Kan bare ikke gemmensku det...


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

Du gør det rigtige. du har bare glemt et minus   dt/dx = - sin(x), så du får et minus foran -(ln(2) - ln(3) = ln(3 - ln(29 = ln(3/2)


Svar #6
20. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Gudske lov. Så er jeg måske endelig ved at fatte. det. :)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.