Matematik

ligning med to ubekendte

19. september 2009 af Casabonn (Slettet)

hey folks!

hvordan skal jeg lave disse to?: 30x+50y = 3810 og 25x+60y= 4000

jeg skal have lige store koefficenter men hvad går op i både 30 og 25??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af peter lind

Du kan gøre det lidt nemmer for dig selv ved at dividere den første ligning med 10. Der er ikke noget i vejen for at du får lige store koefficienter ved at gange med en brøk.  for eks. i dette tilfælde med 25/30. Hvs du ganger den første linie med 12/10 får du hele tal og samme koefficient på y


Svar #2
19. september 2009 af Casabonn (Slettet)

hvad er det helt du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2009 af peter lind

Hvad forstår du ikke?


Svar #4
19. september 2009 af Casabonn (Slettet)

at du først skriver jeg skal dividere den første ligning med 10. også ganger med 12/10 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2009 af peter lind

Den første sætning henviser til en metode til at gøre det letter for dig at se hvad du skal gøre. Sammenligner du  den nye y koefficient med koefficienten til y i den anden ligning, ser du, at denne er 12 gange så stor. Du skal altså alt i alt dividere med 10 og gange med 12, hvilket er det samme som at gange med 12/10


Svar #6
19. september 2009 af Casabonn (Slettet)

skal jeg gøre det ved x'erne eller y'erne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2009 af peter lind

Det er den første ligning du skal gange med 12/10


Svar #8
19. september 2009 af Casabonn (Slettet)

kan du ikke vise det? forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2009 af peter lind

(12/10)(30x+50y) = 12*3810 /10


Svar #10
19. september 2009 af Casabonn (Slettet)

skal jeg gange ind med hvert led eller?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2009 af peter lind

Ja. Det er sådan manger ganger paranteser ud.


Svar #12
19. september 2009 af Casabonn (Slettet)

okay.. hvad gør jeg så efter det?


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2009 af peter lind

Subtraher den fremkomne ligning fra den sidste ligning


Svar #14
19. september 2009 af Casabonn (Slettet)

er slet ikke med


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. september 2009 af peter lind

Du skal fratrække venstre side af den nye ligning fra venstre side af ligning 2. Tilsvarende for højre side.


Svar #16
19. september 2009 af Casabonn (Slettet)

altså

(12/10)(30x+50y)=12*3810/10

360x+600y+300x+500y = 4572

960x+1100y=4572

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. september 2009 af peter lind

Hvor kommer 300x+500y fra? ellers glemmer du at dele med 10


Svar #18
19. september 2009 af Casabonn (Slettet)

ganger hvert led med hinanden. skal jeg ikke det?


Brugbart svar (0)

Svar #19
19. september 2009 af peter lind

Du skal ikke gange ledene hinanden. Du skal blot gange alle led med 12/10.


Svar #20
19. september 2009 af Casabonn (Slettet)

okay så det bliver

(360x+600y)/10 = 45720/10 ??


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.